IDC!!!!
Vandaag ben ik begonnen met mijn instructeur cursus!
De eerste twee dagen zijn preparation, daarna heb je Instcutor Development Course en als laatste je Instructor Exam, de officiele examens.
Vandaag zijn we begonnen met theorie examens; Natuurkunde, Fysiologie, Equipment, Skills & Environment en de Recreational Dive Planner. Ik heb heel goed gedaan in alle examens!
Daarna zijn we in het zwembad gesprongen en hebben we alle 20 skills gedaan die je als instructeur moet kunnen, niet alleen uitvoeren maar zodanig uitvoeren als of je het voordoet aan een leerling. Ook deze gingen heel erg goed en op een paar kleine puntjes na hebben we het foutloos gedaan!
Vervolgens hebben we reddings scenario's gedaan, waar je iemand in het water moet beademen en tegelijkertijd zijn uitrusting moet uittrekken. (papa, lotte en nadja zouden zich dit moeten herinneren, net als de skills! we zullen zien hoe goed jullie nog zijn als jullie hier komen!:)
Als laatste hebben we een Controlled Emergency Swimming Ascent workshop gedaan, ditdoeje wanneer je geen lucht meer hebt en je buddy niet in de buurt is. wij hadden natuurlijk nog wel lucht!het doel van de workshop iste oefenen een instructeur te zijn en er werd voornamelijk geletop controle; altijd zorgen dat je leerlingen netjes tegen de muur aan zitten en laat altijd je divemaster de leerlingen in de gaten houden.
We hebben alles zo goed gedaan dat we morgen de tweede dag prep overslaan en direct aan de IDC beginnen. morgen begint de real stuff dus ik ben benieuwd!!!
(als je op de hoogte gehouden wilt worden van mijn verhalen, schrijf je dan in voor de maillijst, dan krijg je bij elk nieuw verhaal een berichtje!)
Steengoed Kim
We gaan straks met een gerust hart
bij Koh Phanang de zee in :)