Instructeur

na 2 weken IDC, 2 dagen mock IE en 3 dagen echte examens ben ik nu eindelijk Open Water Scuba Instructor, en kan ik iedereen leren duiken van niks tot en met divemaster (wat ik hiervoor was).

De IDC waren twee hele leuke weken, en ik kon heel goed opschieten met mijn medekandidaten. na de twee weken zijn we naar Koh Tao gegaan, een eiland ongeveer een uurtje van Koh Phangan vandaan en hier hebben we eerst onze Mock Instructor Exam gedaan. Dat wil zeggen, je doet alsof je examens doet en een andere course director neemt de examens af.

ook de mock ie hebben we zonder problemen gehaald en we waren helemaal klaar voor de echte examens! onze examinator was Colin Melrose, hoofdvan PADI teaching, en hele hoge man dus en wij hoopten maar dat hij niet te streng zou zijn. Uiteindelijk was hij ontzettend streng en nam hij punten weg voor de meest belachelijke redens. Eerst waren wij het er niet mee eens, maar niet iedereen kan natuurlijk de hoogste scores krijgen, dus wij vatten het maar op als dat we zo goed zijn dat hij geen grote dingen kan vinden en over kleine onbenullige dingetjes gaat zeuren.

Wel hoorden we van alle andere kandidaten en course directors op Koh Tao dat wij een hele sterke groep waren, en voornamelijk ons teamwork was goed! Na de IE hadden we een groot feest op Koh Tao met alle kandidaten (59!!) en course directors en staff instructors. De volgende dag zijn we weer op de ferry terug naar Koh Phangan gegaan voor een volgend feest met onze vrienden hier.

Nu is de monsoon duidelijk weer terug en de zee is ruig en er is niks te beleven, dus we komen de dag door met facebook, veel eten en televisie.